2016/02/25

Det bidde en GRAMMIS! Alla så glada! (Jag fick ersätta paljetterna med mysbyxor, röda mattan med en noppig filt och champagnen med varm panodildryck, men ändå: glad!)
........
Grammisgalan i svtplay. Årets barnalbum efter ca 12 minuter. Prisutdelare: Electric Banana Band
Bl a VT och GD skriver. 

2016/02/19



Anslagstavlan i Mörtfors är som alltid proppfull! Gissningsvis har webbens På Gång-sida långt ifrån så många besökare som anslagstavlan i byn!
.........
Versen Tänk om du var jag och jag var du på DIKTEN-bloggen idag. På onsdag nästa vecka avgörs vilket album som får en grammis för förra årets bästa barnskiva.

2016/02/14







Öppnar idag (Alla hjärtans dag) på Kulturhuset, Rum för barn; den lilla utställningen "Hjärtat! Ägget! Isen! Slående fakta för stora och små". Scenograferna Tor Svae och Roger Josefsson har byggt det fina, jättestora hjärtat (som man kan krypa in i!). Utställningen bygger på mina tre faktaböcker och är ett samarbete mellan Kulturhuset och Opal. Varje dag kan man lösa uppgifter i Rum för barns Hjärtuppdrag, och låna stetoskop om man vill lyssna på sitt eget (eller någon annans) hjärta. Utställningen pågår ända till den 30 maj.

2016/02/12

Snart Alla hjärtans dag, så det blir en dikt om kärleken 
DIKTEN-bloggen.

2016/02/10




Mina Kungligheter och undersåtar hälsar på i Sandvikens Konsthall under utställningen Teckning 2016 (som pågår fram till 21 februari).

2016/02/09





Mer fint från Grövelsjön och STF Grövelsjön Fjällstation
Nederst; takmålning av Jerk Werkmäster.

2016/02/08





Grövelsjön. Snö och stentroll. Yoga och skidor. 
.........
Ny dikt på DIKTEN-bloggen från och med i fredags: "Hjärtat"

2016/02/01






Färdig! Efter tre år är den tredje (och sista) faktaboken i min egen lilla faktaboksserie tryckt och klar! "Slående fakta om hjärtat" handlar om ALLT som har med hjärtat att göra. Som till exempel: kärleken, sinusknutan, det fantastiska stetoskopet, indiska gurus, Frida Kahlo, den 507 år gamla inlandsmusslan, dolksvansen och vampyrerna. Finns i handeln (och i min shop) från och med nu och alldeles strax på biblioteken. Jag är glad!
...........
Ny dikt på DIKTEN-bloggen från och med i fredags. "Herr Naturell"