2013/08/29




Älskar den här tiden på året. När det finns en massa saker i trädgården som går att äta!

PS. Squashen på mittenbilden heter Tromboncino. Den blir så här lång och snirklig om den får ha någonting att klättra på. Hos mig slingrar den sig runt ett staket. Och god är den. Typ att bara koka upp i lättsaltat vatten. DS

2013/08/26



Vilken fin berättelse! 
Extra roligt att göra omslaget till en bok där varje ord känns så rätt. 
Cecilia Davidssons "Lill-Pär och jag" kommer i dagarna ut på Alfabeta

Och missa inte Castorpriset
Sista dag för bidrag till bilderbokstävlingen är 1 oktober.

2013/08/21






Illustrationer för tidningen Värmland, med bland annat bilder till en artikel med Stefan Holms bästa tips. 
Hanna Hellquist (i en intervju i samma tidning) säger som jag länge sa (innan vi köpte en begagnad Skoda): "Jag är hälften kvinna, hälften Volvo". (Och fortfarande, när allt fungerar och jag kör ensam längs E22:an i ett gnistrande kvällsdis ser jag fortfarande mig själv som en vägarnas kentaur; hälften kvinna, hälften Skoda. 
Det händer inte ofta, men det händer!) 

2013/08/19



2012 Children's book show, 3 x 3 Magazine. 
is one of the published. 

Found favourites from that same issue: 

2013/08/14



Västerviks kommun har flyttat. Står det på ett upplysande anslag i stan. Och från kontoret verkar jag ha flyttat ut. Men snart ska jag flytta in mig själv igen. För på måndag börjar det. På riktigt!

2013/08/10






A day trip to Värnamo and Vandalorum, with a stop at a Hembygdgård (first pic). The art center now shows work by the Swedish designer Mats Theselius, and also an exhibition with Vera Nilsson. Worth visiting if you have access to a car! (And don´t miss the restaurant Syltan!)

2013/08/09




Ruvpanik i hönshuset! Plötsligt ruvar nästan alla. Utom tuppen och tonårskycklingen förstås. Efter det tragiska nyligen, då den alldeles nyfödda kycklingen måste ha klämts ihjäl under en av mammorna, har ruvpanik utbrutit. Till och med ankan har dragits med, utan att ligga på ett endaste ägg. Hon har till och med plockat fjädrar från sitt bröst som man ska om man är en ruvande fågel. Och så fräser hon, lite halvhjärtat så där, när man kikar in. Nu ruvas det i redet, i själva hönshuset och i ett specialbyggd liten fristående hönsvilla i buren. 
Och i trädgården är rödbetor, potatis och morötter klara sedan länge. Men tomaterna dröjer. Och blomkålen försvann nånstans på vägen. Blomkål ska jag komma ihåg att så mer av. 
Till nästa sommar! 

2013/08/04







Hej då Dalarna! Hoppas att vi ses snart igen.

2013/08/03









Kurbits och Syhundar! 
Dalmålningarna är av bl a Back Erik Andersson (1778-1847), lånade från Leksands Kulturhus, och hundarna som håller koll på trådrullarna av Eleonor Boström är fotade på Munthes Hildasholm.

2013/08/02










Trädgårdar i Dalarna. Bl a Munthes HildasholmStabergs Barockträdgård och Carl Larsson-gården, Lilla Hyttnäs
Fint alltsammans!